Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over financieren, herfinancieren en beheer van financieringen. Mocht je een andere vraag hebben, dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vragen over financieren of herfinancieren

In principe kan je voor elke soort vastgoed een financiering aangaan. Van belang is dat de balans gevonden wordt tussen de eigen investering en de behoefte aan vreemd vermogen. Een belegging bestemd voor particuliere verhuur is bijvoorbeeld aantrekkelijker te financieren dan bijvoorbeeld garageboxen.

In de meeste gevallen is een eigen inbreng noodzakelijk. Het bedrag is in de regel tussen de 20% en 30% van de totaal benodigde investering. De maximale verstrekking is afhankelijk van de waarde van jouw onderpand en de huurinkomsten, maar ook van je totale vermogenspositie. De noodzakelijke eigen inbreng kan dus minder zijn.

Onze samenwerkende partners willen graag weten wat de herkomst van het eigen vermogen is. Een tweede hypotheek is puur het verzilveren van overwaarde op de eigen woning. Tegenover deze schuld staat dan ook een onderpand: jouw privé vastgoed. Onze samenwerkende partners beschouwen dit als eigen vermogen en je kan deze middelen dan ook uitstekend gebruiken als vastgoedinvestering.

Het is niet noodzakelijk om de Nederlandse identiteit te hebben om in aanmerking te komen voor een vastgoedfinanciering. Indien je woonachtig bent in de Europese Unie of een geldig verblijfsdocument bezit, dan kom je in de regel in aanmerking voor een vastgoedfinanciering.

Onderverhuur van het beleggingspand is in de regel niet toegestaan. De geldaanbieder moet hier een akkoord voor verlenen. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Bijvoorbeeld als je een pand huurt om je kinderen in te laten wonen. Maar ook bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten zijn er mogelijkheden, van belang is het dan wel dat je verhuurt aan een bureau dat aan alle richtlijnen en certificeringsvereisten voldoet.

Als je een hypotheek wil afsluiten voor de aankoop van een beleggingspand moet je rekening houden met een termijn van vier tot zes weken. Uiteraard moet dan wel duidelijk zijn wat de plannen zijn.

Onze geldverstrekkers willen inzicht hebben in jouw financiële situatie. Daarom is bijvoorbeeld je laatste aangifte inkomstenbelasting van belang, evenals jouw laatste loonstrook of cijfers van je bedrijf. Als je al vastgoed verhuurt is een huuroverzicht van belang en natuurlijk ook de nodige informatie over het aan te kopen pand. In ons kennismakingsgesprek vertellen we je precies wat voor jouw situatie van toepassing is.

Het vastgoed waarvoor je de vastgoedfinanciering aanvraagt, dient getaxeerd te worden. Om te voorkomen dat je voor verassingen komt te staan, zullen wij je laten weten bij welke taxateur zo’n rapport opgesteld moet worden. Elke financier heeft zo z’n eigen eisen en je wil voorkomen dat je twee keer moet betalen.

In principe wel. De meeste financiers zullen een hypothecaire inschrijving willen, maar er zijn uitzonderingssituaties.

Afhankelijk van de gekozen geldverstrekker kunnen wij inzichtelijk maken welk bedrag je moet aflossen.

Een vastgoedfinanciering kan tot 35 jaar lopen. Dat verschilt per geldverstrekker. Afhankelijk van de waarde van je portefeuille kan je afgeloste bedragen weer opnemen. Hiermee kan je vervolgens opnieuw investeren in vastgoed.

Wij hanteren maatwerktarieven en zijn altijd concurrerend. Het tarief is afhankelijk van jouw behoefte, maar dit laten we altijd aan het begin van een traject weten. 

Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals hoogte van het bedrag en het type vastgoed, maar wij zoeken altijd naar het aanbod wat het beste past bij jouw plan.

Vragen over financieel beheer

Hiervoor zijn geen specifieke voorwaarden, wij vinden dit vanzelfsprekend. 

Hierdoor blijf je actief bezig met het bereiken van jouw doel en heb je een sparringpartner die je meeneemt in de mogelijkheden. 

Wij kijken continu wat de veranderende mogelijkheden zijn om jouw doelen te bereiken en geven pro actief advies. 

Omdat het prettig is als een onafhankelijke partij met kennis van de markt ontwikkelingen in de gaten houdt en jou attendeert op kansen. 

Dat is afhankelijk van jouw behoefte, maar het reguliere beheer is kosteloos.